Menu

Frihed og Folkestyre

Demokrati og folkestyre på Ringsted Ny Friskole

Undervisningsplanen er under opdatering og en ny udgave vil være klar primo 2020.

Vi på Ringsted Ny Friskole følger folkeskolens retningslinjer for undervisning, fag og afgangsprøver. Det betyder blandt andet, at vi skal ”…forberede eleverne i deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens virke skal derfor være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati” (Folkeskoleloven § 1, stk. 3).

Således møder eleverne en dagligdag, hvor deres ønsker bliver hørt. De har deltaget i skabelsen af skolens værdigrundlag, har medbestemmelse i undervisningen og har jævnligt klassemøder, hvor elever lytter til hinanden.

Vi har et velfungerende elevråd, der tager initiativer til at forbedre skolegangen for deres kammerater.

Allerede i Ældste (7.kl.) starter eleverne med at have samfundsfag. Her får de undervisning i demokrati, ytringsfrihed og folkestyre blot for at nævne nogle få områder af undervisningen. Samfundsfag går hånd i hånd med historie, der giver et godt, solidt supplement til elevernes viden om Danmark og den demokratiske udvikling.

Udskolingen har bl.a. været på demokratidag, hvor de har været på besøg i byrådssalen, på borgmesterkontoret, Ringsted arrest, Medborgerhuset og Kongrescenteret. Emner, der er blevet drøftet undervejs har været demokrati, ytringsfrihed og globalisering.   

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.